Senioren 3 - Seizoen 2015/2016

Res 6e klasse 5

Spelers:
Marco Hermans
Freek Edding
Dennis Janse
Henk Nieuwenburg
Patrick van Weelderen
Urwin Baharie
Edwin Kaffa
Hennie foulon
Rutger Janssen
Marco Houwaart
Koos Goedhart
Willem Borderwijk
Peter Kraay
Eddie Rensen
Joop Swart
Willem van der Hurk
Henk Houwaart
Marco Lensink
Koos Cools
Tony Batiste
Maurice Spaan
Leider: Ed Nieuwenburg

Trainer(s):
Willem Bordewijk
Peter Kraaij

Indeling
Senioren 3 - Res 6e klasse 5

 1. BMT 6
 2. GDA 5
 3. GSC Esdo 6
 4. HBS 12
 5. HMSH 2
 6. Leidschenveen 3
 7. Oranjeplein-Postduiven 3
 8. Quick 10
 9. REMO 6
10. Toofan 3
11. Wanica Star 4
12. Wateringse Veld GONA 4Elftalfoto seizoen 2015-2016

Achterste rij:

Middelste rij:

Voorste rij:


Wedstrijdverslagen en bijbehorende actiefoto's

HET DERDE BLIJFT ONGESLAGEN OP DE DONDERDAG

Op donderdag avond werd er een wedstrijd ingehaald uit bij HMSH, om kwart over 7 waren we compleet en konden we ons om gaan kleden. In de kantine kregen we de indruk St HMSH er niet veel zin in had maar dit bleek onterecht. Binnen 20 minuten keek het derde tegen een 3-0 achterstand aan terwijl we niet eens slecht voetbalden. Zij schoten er 3 van de vier kansen in en wij misten er 4 maar lieten ons niet van de wijs brengen en het is natuurlijk ook heerlijk als je Jim op zo n moment in kan brengen.

Jim nam ons elftal bij de hand als een schoolmeester met een klas vol probleemkinderen en begon een ware inhaalslag. Met een beweging zette hij 2 verdedigers te kijken plus keeper en werd daarna middels een overtreding gehinderd om de 3-1 binnen te tikken, waarna Henk Houwaart koelbloedig de penalty benutte. Hierna wist HMSH toch nog een doelpunt te maken maar zelfs bij de 4-1 wisten wij dat dit onze avond zou worden. Vlak voor rust kwamen wij op 2-4 via lange Henk die een voorzet van rechts achter zijn standbeen langs met de hak het net in joeg.

Bij aanvang van de 2e helft stond ik onder de douche omdat de leider het noodzakelijk vond mij te sparen in deze cruciale fase van de competitie dus heb ik gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de muziek te testen, en natuurlijk moesten we zeker weten of het bier wel koud was bij HMSH. Na dit alles dubbel gecheckt te hebben vernam ik buiten dat lange Henk en Jim de 3-4 de 4-4 en de 4-5 voor ons hadden gerealiseerd. De 4-6 heb ik wel gezien die was van grote schoonheid, nadat wij de bal onderschepten op eigen helft werd er een counter uit het boekje op de mat gelegd. Nadat verschillende spelers de bal met hoge snelheid naar voren kaatsten was het de meegesprinte Jim die met een volley in de verre hoek de keeper kansloos liet, waardoor de eindstand in ons voordeel een feit was, namelijk 4-6 dus.

In de derde helft werden we er aan herinnerd dat ze bij HMSH nog wel weten waar het om draait, als dank voor de medewerking om op donderdag te willen voetballen stond er een ijskoud krat bier namens hen voor ons in de kleedkamer. Na het douchen lekker ouderwets beide ploegen in de kantine aan het bier alsof er helemaal niet gevoetbald was, maar if we gezamenlijk iets te vieren hadden.

Klasse ! Konden we maar elke week tegen zulke ploegen spelen maar helaas komen we steeds meer jonge tegenstanders tegen die te lui zijn om te trainen en hoger te spelen en dan tegen oudgedienden zo als ons even een FIFA show willen opvoeren.

Bij deze Karim Jim en Edu bedankt voor de hulp. Nog een paar daagjes dan is het zover, Susteren heeft alvast een dubbele bevoorrading aangevraagd bij Heineken en mau heeft heel slagerij t'zuiderpark leeg gekocht!

Tot donderdag,

HennieLAATSTE THUISWEDSTRIJD TEGEN WANICA STARS

Klokslag 11 uur betrad ik met Maurice een lege kantine op madestein en dacht ik: het zal toch niet gebeuren dat je 4 wedstrijden voor het einde ineens een verval in de ploeg krijgt? Maar 10 minuten later was ik alweer gerust, 13 man aanwezig maar mau had nog last van zijn nek dus die werd gespaard. 11 man op het veld leider langs de kant en een wissel waar menig tegenstander bang van zal worden namelijk Bertus Beck! Over de wedstrijd kan ik kort samenvatten dat ie grotendeels dramatisch was, wanica had ook weer een gemiddelde leeftijd van pak hem beet 25 jaar en rende ons aan alle kanten voorbij. Het derde vergat weer een aantal malen af te ronden voor het doel en dus kregen we het doelpunt tegen en gingen we met een 0-1 achterstand de rust in.

Wij gingen er van uit dat er nog wel mogelijkheden lagen aangezien het geheime wapen Bertus nog steeds warm aan het lopen was. Bij wanica star kwamen er tijdens de wedstrijd ook nog wat spelers het veld in die een uurtje nagekomen waren en die konden we niet goed bijhouden. Zodoende dat zij nog 4 keer wisten te scoren in de 2e helft, hetgeen wij ook 2 keer deden maar dat was te weinig. Deze 2 doelpunten waren wel weer van uitzonderlijke klasse omdat koos goedhard van een meter of 16 met een streep vanuit een volley snoeihard binnenschoot en Peter Kraay de bal werkelijk uit de lucht plukte en met met een fraaie lob de keeper kansloos liet. Toen Ed het geheime wapen een kwartier voor tijd in wilde zetten bleek dat Bertus spoorloos verdwenen was. Wellicht is hij door de tegenstander ontvoerd om zo hun winst veilig te stellen?

In de kleedkamer liet het derde zich weer als vanouds gelden en is het nog lang gezellig gebleven. Wellicht voetballend heeft de inhaalrace na de winterstop een beetje veel gevergd van het derde en is het verdiend aan een weekend rust toe middels een trainingskamp. Dit is inmiddels gepland kan ik u verzekeren, en wel op 15 april. Ik weet zeker dat het gezellig zal worden en dat het derde volledig fit en uitgerust terug zal keren om de laatste fase van het seizoen succesvol af te ronden.

Donderdag 7 april een avondwedstrijd tegen HMSH en ik heb inmiddels vernomen dat iedereen zo goed als aanwezig zal zijn, dus kunnen we ook gelijk de laatste puntjes op de i gaan zetten voor het trainingskamp.

Tot donderdag,

HennieHET DERDE WINT THUIS MET 6-1 VAN QUICK EN KLIMT NAAR DE 4e PLEK

Het derde werd op deze koude lentedag bijgestaan door Jeff Persoon Geoffrey Westerhof en Karim el Bardiji. Het is fijn dat je elkaar zo kan helpen als het nodig is, zodat iedereen gewoon lekker kan voetballen. Uit tegen Quick hadden we ook de nodige problemen met de bezetting wat resulteerde in een nederlaag, omdat we toen noodgedwongen bij een 1-0 voorsprong met 10 man verder moesten.

Vandaag waren we weer lekker ouderwets in vorm, het balletje werd lekker rond gespeeld en er werd weinig weg gegeven. Peter Kraay opende de score door koelbloedig af te ronden op het vijandige doel en Koos Goedhard drukte weer eens af met een van zijn welbekende strepen van een meter of 20 voor de 2-0. De 3-0 werd ons cadeau gedaan door een eigen doelpunt en vlak daarna was het Willem Bordewijk die ook zijn doelpuntje weer meepikte en de 4-0 binnenschoot. Quick wist zich werkelijk geen raad met dit opgebloeide derde elftal en was alleen maar bezig met ruimen achterin, zodat het niet meer aan voetballen toekwam. Vlak voor rust maakte Barend de 5-0 en gooide de wedstrijd definitief op slot. Aan de hand van deze eerste helft was het zeer duidelijk dat het derde de eerste competitie helft wel meer punten had kunnen behalen, al is er nooit een tekort aan gezelligheid geweest.

In de tweede helft begon het te regenen en was het duidelijk dat er 21 man liever in de kleedkamer waren gebleven. De wedstrijd leek wel verplicht uit te worden gespeeld, behalve door die ene van Quick die nog wel zin leek te hebben en de 5-1 binnenschoot. lange Henk antwoord hierop met de 6-1 nadat hij eindelijk eens een keer mee naar voren ging bij een corner, waarop iedereen het wel mooi geweest vond. Urwin blies voor het laatste fluitsignaal en we konden lekker weer met 3 punten naar de kleedkamer. Voor de winterstop hadden we 0 punten uit 8 wedstrijden, na de winterstop 25 uit 8! Waaruit men op kan maken dat dit zooitje nog lang niet afgeschreven hoeft te worden.

In de kleedkamer stond de box weer lekker te loeien, het bier stond koud en er waren broodjes schnitzel. Ook hoefden we maar een keer te lappen omdat de leider antibiotica had, al was het geen gezicht met die aa. Je geeft een leeuw toch ook geen sla en komkommers?

Volgende week zijn we weer helemaal compleet als het goed is en krijgen we wanica stars op bezoek, ongeacht het resultaat reken ik weer op n feestje.

HennieHET DERDE MOCHT NIET WINNEN UIT BIJ GONA/WATERINGSE VELD

Als we vandaag wisten te winnen zouden we 3 punten inlopen op de koploper en met 5 punten achter op de nummer 1 zou er nog hoop zijn op een leuke verrassing aan het eind van het seizoen, dus winnen was van groot belang voor het derde vandaag. Met 16 man was er weer een arsenaal aan talent binnen de gelederen van het derde, zo werd Geoffrey Laseroms ook weer bij het elftal gevoegd voor een extra slot op de deur achterin en Urwin die heel belangrijk is geweest voor het derde als scheidsrechter kon ook weer lekker een balletje trappen op de linksback positie. Er werd met een hele lichte bal gespeeld bij de tegenstander terwijl er een irritante wind blies wat resulteerde in een paar misverstanden achterin bij de hoge ballen die de tegenstander alleen maar leek te spelen.

Waardoor de snelle jonge spitsen van de tegenstander in de beginfase gevaarlijk voor ons doel verschenen. Na een paar keer te zijn gered door Hermans en na een paar schoten richting de cornervlag werd het derde toch op een 1-0 achterstand gezet, maar wij raken nooit in paniek bij een achterstand en het was ook niet veel later dat Marco Lensink vanuit een corner op sublieme wijze de bal met de knie het kruis van het vijandige doel injoeg waardoor de terechte 1-1 op het scorebord stond bij rust.

De tweede helft begon de scheids die het de eerste helft voortreffelijk deed ineens heel anders te fluiten. Dit was jammer voor de wedstrijd die de gehele eerste helft sportief en van beide kanten zonder gezeur werd gespeeld. Ineens stonden wij alleen maar buiten spel en GONA niet, ook mocht GONA allerlei overtredingen maken en wij werden terug gefloten bij de minste schouderduw. Het spel ging heen en weer en het derde had eigenlijk alleen last van de spits van GONA 1 die er de 2e helft bij hun was ingekomen. Pak hem beet bij een minuut of 20 in de eerste helft werd Janse aangespeeld op een meter of 20 van de goal, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal tot in perfectie over de keeper heen in de verste kruising. Even moest ik aan Dennis Bergkamp denken zo mooi was ie.

Wij hadden het gevoel dat we de winst niet meer uit handen zouden geven maar zoals gezegd de scheids was de gehele tweede helft aan het proberen om GONA aan een doelpunt te helpen en 10 minuten voor tijd lukte dit ook. Voor de zoveelste keer liet hij onze vlagger voor joker staan en de GONA 1 spits mocht gewoon de bal aannemen terwijl hij 2! Meter buitenspel stond om vervolgens de 2-2 binnen te schieten. Dit was ook de eindstand, omdat er vlak na de 2-2 (veel te vroeg) werd afgefloten. Ik weet heus wel dat de scheidsrechters in deze klasse weleens een voordeeltje aan de thuisploeg geven, maar dit was gewoon geen haalbare kaart, wij mochten niet winnen vandaag. Dus dan moet je blij zijn met een gelijkspel. Wat natuurlijk weer als een overwinning is gevierd in de kleedkamer.

Nog 5 wedstrijden en dan is het helaas alweer over, dus laten we nog even met zijn allen ervoor zorgen dat we dit seizoen waardig afsluiten, niet onderin maar bovenin de ranglijst dus!

HennieHET DERDE HAD NOG EEN APPELTJE TE SCHILLEN MET GSC-ESDO

De uitwedstrijd tegen GSC-Esdo was in alle opzichten rampzalig verlopen, de wedstrijdkleding was er te laat dus moesten we zonder warming up het veld op en we speelden daar onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Wij verloren daar met 10-1 maar bovenal verloren we van ons zelf, dus we hadden wat goed te maken.

Ed Nieuwenburg is onze leider, hij vervult deze taak met 100% inzet en houd dit zooitje elke week scherp op zijn eigen unieke wijze. Wegens het ontbreken van een aantal spelers wist hij toch weer een waardig elftal op te stellen, namelijk; Hermans in de goal,Geoffrey luiendijk, Dennis,neus en de kraay achterin. Op het midden Goedhard Bordewijk en Barend en voorin Marco Houwaart Tony el chapo en koning kap en sleep Henk kei was weer terug in de spits. Na 6 overwinningen op rij is het gif weer terug in de ploeg en word er weer voor elke bal gevochten als een leeuw, dit resulteerde in een 2-0 voorsprong via 2 doelpunten van de kei. GSC-Esdo stuitte bijna elke aanval op onze kapitein Janse die vandaag een berepartij speelde, maar wist toch een aansluiting te forceren waardoor het 2-1 werd. Tot Bordewijk (ook in bloedvorm sinds de winterstop) de voorsprong weer wist uit te breiden naar 3-1.

Vanaf dat moment is de overwinning niet meer in gevaar geweest en zijn we nog uitgelopen naar 5-1 via Barend en man van de wedstrijd Henk (de kei) Houwaart. 21 punten uit 7 wedstrijden met een doelgemiddelde van 33-9 is wat mij betreft de comeback van de eeuw. En na de wedstrijd is dit dan ook terecht weer met een klein feestje in de kleedkamer voortgezet. Kent u dat spreekwoord: je moet erbij geweest zijn. Beter kan ik de zondagen van dit derde elftal denk ik niet omschrijven. Of er nou verloren word of gewonnen, je moet erbij zijn om te begrijpen waarom het zo gezellig is. Mijn speciale dank deze week voor Peter luiendijk voor t vlaggen, Jeff persoon voor de steun en natuurlijk Urwin Biharie die elke week weer een dikke voldoende scoort met die fluit tussen zijn lippen.

Ik was helaas een van de afwezigen vandaag, maar heb toch nog een beknopt verslag kunnen schrijven met medewerking van reserve aanvoerder "de neus" en onbetwist leider Ed Nieuwenburg.

Tot donderdag,

HennieOOK DE JONKIES VAN HBS KUNNEN DE REEKS VAN HET DERDE NIET BEňINDIGEN

Op 27 februari was er een feestavond georganiseerd bij Oranjeplein-Postduiven waar menig speler van het derde zich heeft laten signaleren met de nodige alcoholische versnaperingen, maar gelukkig na enkele uurtjes slaap stonden de mannen van 3 weer om 11 uur paraat op de vaste stek om te verzamelen. Het derde heeft de laatste 5 wedstrijden 15 punten weten te behalen en was niet van plan om het daarbij te laten, bij een overwinning vandaag zouden we mogelijk op een 5e plek kunnen komen dus was iedereen gemotiveerd om HBS met 0 punten uit te zwaaien. Wij mochten wederom aantreden op het hoofdveld en ik moet toegeven, dat bevalt ons goed.

Om 12 uur stond de vaste 4-3-3 weer op de grasmat en konden we beginnen aan de wedstrijd die in t begin redelijk gelijk op ging. HBS speelde de bal achter onze verdediging en na ietwat twijfelend Uitkomen van onze keeper wist de tegenstander op een 0-1 voorsprong te geraken. Echter lieten wij ons hierdoor niet gek maken en bleven zoals gewoonlijk ons eigen spel spelen. Wederom zoals vaker het geval is moest de tegenstander een van onze aanvallers afstoppen middels een overtreding en mocht Jim achter de bal gaan staan voor de penalty, die hij zeer overtuigend binnenschoot en de stand weer in evenwicht bracht. Als kers op de taart was het vlak daarna Willem Bordewijk die na een sublieme no-look pass van Willem Hurk ons nog voor rust met een mooi schot de 2-1 voorsprong bezorgde.

Na de rust ging het derde weer als een bezetene in de aanval wat via een ontketende Bordewijk resulteerde in een 3-1 voorsprong na een doelpunt vanuit een onmogelijke hoek. Bordewijk heeft deze wedstrijd weer vaak onze aanvallers vrij richting het vijandelijke doel gestuurd, zo ook Jim die de 4-1 liet noteren na een prachtige stift over de uitkomende keeper. Na de 4-2 lieten wij ons iets terug zakken omdat de wedstrijd nu wel gespeeld leek. Toch wist HBS nog een doelpunt uit een counter te verzilveren en leken ze nog wat hoop te hebben op enig resultaat. Deze hoop liet Koos Goedhard als sneeuw voor de zon verdwijnen door de 5-2 ook over de keeper heen te stiften. Even later was t Henkie jr. die beheerst de 6-2 binnenschoot. De man van de wedstrijd Willem Bordewijk (55 jaar) liet Barend nog even zien dat je niet altijd hard hoeft te schieten om te scoren, maar dat je hem ook gewoon rustig in het hoekje kan leggen. Tja en als je dan iets te ver in het hoekje schiet raak je de paal he Barend dus geen 8-2 maar Eindstand 7-2 en dat is ook mooi.

Dat we het weer leuk hebben gehad in de derde helft hoef ik niet meer uit te leggen en dat Henk neus dronken was behoeft ook geen toelichting meer. Zelfs na 7 keer achtereen verloren te hebben, zijn we in de derde helft nog niet een keer verzaakt kan ik met de hand op mijn hart zeggen. Het is echter wel goed om te constateren dat het derde zich na de winterstop toch heeft weten op te laden om nog iedere week net iets meer te geven, wat dus geresulteerd heeft in 6 overwinningen op rij tegen niet de minsten van deze competitie.

Volgende week weer helemaal compleet dus goede vooruitzichten, en ga trainen als je kan (nogmaals het helpt echt!)

HennieHET DERDE IS THUIS NIET TE KLOPPEN VOOR DE LIJSTAANVOERDERS.

Koploper Leidschenveen kwam op bezoek in madestein, dat zij bovenaan staan komt door het terugtrekken van bmt en omdat wij achtereen de concurrentie voor hen verslagen hebben. Het derde is met een imposante reeks overwinningen n stukje gestegen op de ranglijst en is niet van plan om uit die flow te geraken. Wij waren dus van plan om ook zeer gemotiveerd aan deze wedstrijd te beginnen. Met 5 wissels achter de hand werd er om 12 uur afgetrapt op het hoofdveld onder een huilend wolkendek.

Vanaf deze aftrap was het meteen duidelijk dat wij gretiger waren dan Leidschenveen en gelijk uit de eerste corner die wij forceerden was het Willem Bordewijk die de 1-0 wist binnen te koppen. De tegenstander was hierdoor van slag zo leek het want vlak daarna was het een verdediger van Leidschenveen die ons op 2-0 zette met een eigen doelpunt. Dit doelpunt kwam voort uit misschien wel de mooiste aanval van de dag. Leidschenveen speelde echter ook niet slecht en het spel ging heen en weer. Toen een van de snelle spitsen van de tegenpartij de 16 meter bij ons binnendrong trok Maurice aan de noodrem en werd het 2-1 nadat de (terechte) penalty werd binnengeschoten. Wij bleven optimistisch gewoon ons eigen spel spelen en moesten toezien hoe de souverain keepende Lensink werd verrast door de wind toen er van n meter of 20 werd afgevuurd. De 2-2 viel onderkant lat binnen met nog een kwartiertje te spelen. Af en toe kwam Leidschenveen eruit met via de counter met 4/5 snelle jonge kerels maar meer dan wat afstandschoten werden er niet gelost. Vlak voor rust werd kleine Koos het strafschopgebied weer in gestuurd en zo als vaak het geval is kan hij alleen afgestopt worden middels een overtreding, zo ook nu dus kon Freek weer aantreden voor de penalty. Het derde had bij deze weer orde op zaken gesteld en is tot de rust niet meer in gevaar gekomen.

Na de rust was het duidelijk dat we ondanks een voorsprong deze wedstrijd niet zo maar even zouden winnen. De mouwen moesten weer opgestroopt worden aangezien Leidschenveen feller ging voetballen, voor ons is dat geen probleem want wij staan ons mannetje altijd wel en kunnen best wat incasseren. Vooral Kraay Bordewijk kleine Koos en Barend kregen het in de tweede helft zwaar te verduren, maar de scheids deze keer in de persoon van Marco Hermans had de wedstrijd goed onder controle en floot waar het nodig was. Na 25 minuten spektakel en kansen heen weer was er een ouderwetse scrimmage voor het doel van Leidschenveen en wist Willem vd Hurk koelbloedig de trekker over te halen voor de 4-2 zodat we comfortabel de laatste 20 minuten uit konden gaan spelen. Helaas sloeg een minuut of 10 voor tijd de vlam in de pan nadat een van ons een flinke overtreding beging na een keer of 3 zelf getorpedeerd te zijn. Maar wederom na goed handelen van de scheidsrechter kon het bloedstollende duel om de punten worden voortgezet. Echt in gevaar zijn we niet meer geweest omdat de tegenstander ineens het overspelen verleerd leek te zijn en ieder vooral op eigen houtje probeerde een aansluitingstreffer te forceren. Kort voor tijd was het Bordewijk die namens het derde het genadeschot loste en heel gewiekst binnenkant paal de 5-2 eindstand op het scorebord bracht.

Het vervolg in de derde helft was weer een waar festijn, alles was weer top geregeld dankzij mau(muziek) Marco (eten) Ed (bier) Edie (doppies) Koos (klŲpfers) nog tot laat is er gefeest kan ik u verzekeren. Wel moeten we kijken of er mogelijkheden zijn om camera's op te hangen zodat we er misschien ooit achter komen wie nou steeds Ed zijn bier steelt. Is het mij alleen opgevallen dat sinds de trainingen weer drukker bezocht worden ook de resultaten steeds beter worden? Ik ben er zelf van overtuigd dat deze oudjes nog lang niet afgeschreven zijn en dat we het de rest nog knap lastig kunnen maken. Volgende week HBS thuis zullen we ons weer helemaal moeten geven om de punten thuis te houden, maar dat is voor ons geen probleem toch?

HennieHET DERDE HOUD DE 3 PUNTEN THUIS TEGEN EEN JONG REMO

12 uur thuis tegen REMO, de ploeg waar we in de eerste wedstrijd van het seizoen nog een oorwassing van te verduren kregen. Ondertussen is er het een en ander veranderd aangezien het derde de spirit weer heeft terug gevonden. Met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden is de weg omhoog weer ingezet. Niemand van het derde is ooit gedegradeerd dus dit seizoen gaat dat ook niet gebeuren. Er werd enthousiast begonnen aan de eerste helft met de volgende 11: Marco Hermans op t doel Freek rechtsback lange Henk als laatste man, de man in bloedvorm Peter Kraay linksback en de verrassing van de dag Tony als voorstopper die dit voortreffelijk deed. Het middenveld werd weer gedirigeerd door Bordewijk met Marco Houwaart en nieuwe aanwinst Barend. In de voorhoede grote Koos in de spits Hurk rechtsbuiten en Edie op links. Wissels waren Koos goedhard Dennis Janse en ik. Ed Kaffa was ook wissel maar dan thuis op de bank.

Gelijk nam het derde het initiatief en creŽerde de nodige kansen waar REMO nog geen antwoord op kon verzinnen omdat de achterhoede als een huis stond. Na een half uur spelen was het debutant Barend die met een geweldig afstandsschot de score opende voor de verdiende 1-0 voorsprong. Er werd lekker door gespeeld tegen een sportieve tegenstander die af en toe ook hun kansjes creŽerde maar telkens door Tony of Marco om zeep werden geholpen. Vlak voor rust werd Edie weer eens weg gestuurd en wist koelbloedig de 2-0 op t scorebord te zetten zodat we met een comfortabele stand aan de thee konden.

In de tweede helft mochten ik, Dennis en Koos goedhard ons steentje bijdragen aan de wedstrijd. REMO nam een corner die niet goed werd weg gewerkt ( mede door mij) en na een paar klutsen lag hij bij ons in het net, dus moesten de spreekwoordelijke mouwen maar weer eens opgestroopt worden. Dus volgas werd de aanval weer gezocht maar keer op keer wisten wij het doel maar niet te raken, zelfs wanneer de keeper er niet instond ! Na een half uur in de 2e helft werd ons een doelpoging ontnomen via een overtreding in de 16 en konden we het vanaf de stip maar eens proberen. Het was Freek die er 3-1 van maakte uit de penalty waarna hij gelijk gewisseld werd door Ed , aangezien het terugkeren naar de rechtsback positie niet meer haalbaar was binnen 10 minuten. REMO wist na de 3-1 toch nog even de druk op ons op te voeren maar toen Edie de 4-1 uit een counter wist binnen te schieten speelde REMO alleen nog maar de lange bal van achteruit en was er voor ons geen gevaar meer. De voortreffelijk fluitende Urwin bracht de wedstrijd tot een einde en we konden weer tevreden naar kleedkamer 15 alwaar wij ons weer kostelijk vermaakt hebben.

Ach ik gooi er nog een moraal tegenaan ! Dus al loop je vanaf wedstrijd nummer 1 achter de (jonge) tegenstanders aan en al verlies je 10! Keer op rij, als het plezier blijft komen de overwinningen vanzelf weer een keer. En ook al zijn we bijna allemaal ruim de 35 gepasseerd ( en de 90 kilo) ik heb zondag na de wedstrijd weer even het gevoel gehad dat we allemaal 16 waren. Volgende week Leidschenveen waar we nog niets van weten maar als we er allemaal staan kunnen we die ook zeker pakken. Donderdag lekker trainen mannen en neem ouwe kleren en verf mee.

HennieHET DERDE ELFTAL BOEKT WEER EENS EEN RUIME ZEGE.

Om 11 uur moest er verzameld worden bij toofan uit. Na een puzzelrit door ockenburgh werd er uiteindelijk door eenieder een parkeerplaatsje gevonden en monden we aan de koffie, met welgeteld 13 spelers een leider 2 supporters en n scheidsrechter. Een scheidsrechter? Ja een scheidsrechter!!! Om 12 uur moesten we aftrappen maar dat liep uit omdat de tegenstander naar verluid 6! Spelers had uitgeleend aan n ander elftal, en of we dus even wilden wachten tot het eind van die andere wedstrijd die net begonnen was. Normaal is iets later beginnen geen probleem maar 5 kwartier later? Na overleg begonnen wij dus aan deze uitwedstrijd om kwart voor 1 in plaats van 12 uur. Een scheidsrechter leek bij toofan ook niet tot de mogelijkheden te behoren dus waren wij denk ik de eerste ploeg in de geschiedenis die een eigen scheidsrechter op het veld had staan bij een uitwedstrijd.

Waar wij thuis nog een pak slaag hadden geÔncasseerd van deze jonge snelle ploeg, waren wij in deze terugwedstrijd oppermachtig. Het was vrij snel dat wij verdiend 1-0 voorkwamen te staan via ??? Kort daarop waren wij de concentratie weer even kwijt en was het toofan dat de gelijkmaker scoorde. Vanaf dat moment wist niemand behalve ikzelf onze keeper nog te verassen, Marco schatte goed in dat deze bal naast ging en trok de handrem erop zodat de bal rustig langs het doel afrolde. Daarna was het prijsschieten voor ons elftal we bleven lekker doorvoetballen en de ene na de andere bal werd in t netje gelegd. Alle doelpunten waren van grote klasse deze dag, door middel van 2x Kraay 2x koos goedhard 1x Janse en een prachtige geplaatste bal in de kruising van Marco Houwaart gingen we de rust in met een 6-1 voorsprong, terwijl naast ons de wedstrijd waar wij dus eerst op moesten wachten nog bezig was.

Na de thee was t animo bij de tegenstander zo diep gezakt dat ze er geen zin meer in hadden toen ze hoorden dat Edie in het veld was gebracht en werd de wedstrijd vroegtijdig op verzoek van toofan beŽindigd. Aangezien we erg laat begonnen waren was dit ook beter omdat we ook nog bij het eerste wilden gaan kijken. Dus na de wederom geslaagde derde helft op naar t Zuiderpark waar het eerste met 2-1 van wik wist te winnen en waar t nog lang gezellig is gebleven.........

HennieHET DERDE IS WEER OP DE GOEDE WEG.

Nadat er 10 januari tegen de nummer 2 GDA maar nipt werd verloren voelden de mannen van 3 dat er nog een ommekeer na een rampzalige eerste competitie helft mogelijk was. Die onverdiende nederlaag had een bittere nasmaak, en afgelopen zondag hadden we gelukkig alweer de mogelijkheid om ons te revancheren. Tussendoor nog even een samenvatting van de wedstrijd van vorige week tegen wateringse veld op 17 januari jongstleden. Helaas was in zelf bij die wedstrijd niet aanwezig maar ik heb vernomen dat het derde geknokt heeft voor wat het waard was tegen de gedeelde nummer 2 en met wat hulp van het 2e elftal de eerste overwinning van het seizoen heeft weten veilig te stellen. 24 januari thuis tegen GDA dus, om 11 uur werd er verzameld op madestein. Toen ik de kantine binnenkwam zag ik tot mijn groot genoegen dat we ruimschoots vertegenwoordigt waren ondanks de blessures van Marco Hermans, Patrick en Rutger. Edie was in het buitenland en Tony had de griep. Urwin ging fluiten ( wat hij zeer voortreffelijk deed) Marco Best op de goal, Hermans met de vlag en Henk H samen met Willem Hurk in de wissel.

De eerste helft werd er begonnen dus met Marco Best, Freek Beense, Maurice den Blijker, Henk Heffner en Hennie de Tekkel in de achterhoede. Op het middenveld Peter Radler, Willem de Meastro en Koos Gebreselassie en de aanval bestond uit 3 buitenlandse spitsen; Marco contribuccio Coco Gigante en Dennis janszowiecki. Er was vanaf het begin duidelijk te zien dat het derde de vorm van vorig seizoen weer aan het vinden is, er werd weer eens lekker getikt en weinig kansen weggegeven en als er een kans kwam dan was t Marco die de bal verhinderde om de doellijn te passeren. We weten allemaal dat Marco liever voetbalt dan keept maar als het nodig is dan staat hij altijd zijn mannetje in ons doel. Wij kwamen 2 keer tot scoren via Willem Bordewijk middels een prachtig schot en via grote Koos die na een geweldige solo de keeper kansloos liet. Vlak voor rust nog een pikant detail; Om de boel scherp te houden haalde Ed de aanvoerder uit het veld onder het mom van iedereen moet bang zijn voor zijn plaats. We hebben lange Henk met vier man vast moeten houden om hem die band om te doen, waarna hij hem onder protest om deed na lang smeken. We hadden nog een paar keer de kans om naar 3-0 uit te lopen maar gingen toch met een voldaan gevoel aan de thee met een 2-0 voorsprong op zak.

In de rust werd nog aangegeven dat we bij GDA in de uitwedstrijd knullig in 5 minuten onze 0-1 voorsprong in een 2-1 zagen transformeren dus we waren gewaarschuwd....... Nou u raad het al binnen 10 minuten stond het 2-2! In plaats van bij de pakken neer te zitten werd er wat geschoven met de opstelling en stroopten we de mouwen nog maar eens ouderwets op ! Niet lang daarna moest GDA aan de noodrem trekken en werd Henk H op schandalige wijze onderuit getrokken in de 16 en de scheids kon niets anders doen dan een penalty te geven, welke Henk dan ook op sublieme wijze zelf binnenschoot om er 3-2 van te maken. Daarna bleef Marco alle schoten van de tegenstander stoppen en Maurice al het gevaar van de tegenstander saboteren. Koos goedhard wist uit een voorzet van jansse de 4-2 binnen te schieten en Marco H zette via een sneaky puntertje de 5-2 eindstand op het bord. waardoor we dus met een dik verdiende overwinning van het veld afgingen. Man van de wedstrijd en werkelijk een plaag voor GDA was Peter Kraay met Maurice hijgend in zijn nek die ook een berepartij op de mat heeft gelegd. Daarentegen was mau wel weer de man van de derde helft met z'n broodjes kip kerrie. Verder verdient iedereen natuurlijk de complimenten voor deze gezamenlijke prestatie. Maar ik ga er nu een eind aan breien pffff. Wel nog een vraag aan de sponsor; is het mogelijk om een nieuwe aanvoerdersband te krijgen want de vorige is op miraculeuze wijze plots verdwenen na de wedstrijd ! Tot snel mannen,

HennieWANICA STAR DURFT NIET AAN TE TREDEN TEGEN HET DERDE

wanica star speelt op kunstgras maar wist het toch te presteren om de wedstrijd af te lassen, ik was een dag van tevoren nog te gast aldaar en zag toevallig dat er zondag maar 2 ploegen thuis speelden. Maar goed, toevallig was er zaterdagavond een feestje op madestein waar 80% van het derde zich een kliek wist te zuipen dus was het niet zo erg dat we een weekje rust hadden.

Maurice had al voor 30Ä vis ingekocht voor onze helden en dat was zonde om weg te gooien dus werd er voorgesteld om toch op de club te verzamelen om onder het genot van wat haring en kibbeling na te praten over de feestavond. Toen ik samen met Maurice aankwam op madestein merkte ik al dat trainen er niet in zat aangezien er een man of 15 nog in het bedje lag met een doos paracetamol stel ik me zo voor. Henk en Angela Beckham, Maurice en ik was de opkomst van 3 vandaag en we hebben er maar het beste van gemaakt, lekker een paar biertjes gedronken en wat vis gegeten hopend dat er nog wel wat mensen wilden (konden?) samenzijn op deze sombere zondag. Maar aangezien we niet mee mochten klaverjassen en er geen voetbal was zijn we maar weer afgezwaaid richting het thuisfront, Maurice heeft lekker ADO gekeken ik heb met het gezin een bioscoopje gepikt en wat Henk is gaan doen kunnen we allemaal wel raden.

Volgende week GDA uit, ik wilde voorstellen om ons weer gezellig in de eigen kleedkamer bij Oppd om te kleden net zoals vorig seizoen. Misschien dat we dan deze verloren zondag in kunnen halen. Ik hoop in ieder geval dat het door gaat want zo een voetballoze zondag wil ik het liefst niet meer mee maken !

HennieDERDE ELFTAL IS HEKKENSLUITER MET LACH OP HET GEZICHT. HBS uit stond op het programma, 13 spelers 2 geblesseerden 2 supporters en de leider verzamelden zich op het complex dat meer van een hockeyclub weg heeft dan een voetbalclub. Nergens was de geur van gras te bespeuren zowel op veld 1,2 als drie.

Het derde begon weer zoals gewoonlijk ongeconcentreerd en werd het eerste gedeelte van de wedstrijd overlopen door een goed combinerend HBS, en we keken snel tegen een achterstand aan die gelukkig bij een van de spaarzame uitbraken van het derde werd weg gewerkt door de uitblinkende Peter Kraay. Hierdoor leken wij ons te herpakken ware het niet dat we op een 2-1 achterstand kwamen via een ongelukkig eigen doelpunt. Voortaan even de doos erom weg halen als je nieuwe kicksen aantrekt? Tot overmaat van ramp kregen we ook nog een penalty tegen waardoor de achterstand naar 3-1 werd uitgebreid. Peter Kraay werd nog eens weg gestuurd en wist vervolgens de 3-2 te realiseren waardoor we weer een goede uitgangspositie hadden op de eerste punten van het seizoen, maar op slag van rust was de scherpte weer even zoek en kon gelegenheids keeper Henk Hermans de 4-2 uit het net vissen.

Na de thee wisten we dat het moeilijk zou worden maar zoals nooit bij het derde onmogelijk. Gemotiveerd betraden wij het hockey veld voor het 2e bedrijf dat verstoord werd door de weergoden. En 5 minuten in de tweede helft vlak na de 5-2 die weer ongelukkig viel door middel van een eigen doelpunt gingen we voor de tweede keer rusten nadat de scheids het spel stil legde vanwege de zware hagelbui. Na een minuut of 10 werd het enigszins droog en begon de derde helft, in de derde helft in de kleedkamer hebben wij nog nooit verzaakt, zo ook in deze derde helft op het veld niet. Er werd weer met inzet en spirit gespeeld en Tony bracht ons op 5-3. Het derde wilde doordrukken om de 5-4 te forceren maar de snelle middenvelders van HBS (2?) bleven er maar overheen komen en zonder genade werd onze hoop op een puntje om zeep geholpen 6-3. Via een zware knal van Freek wist Lensink nog koelbloedig de rebound af te ronden om er 6-4 van te maken, maar dat doelpunt was voor "des keizers baards" aangezien wij geen tijd meer over hadden om hier nog een resultaat uit het vuur te slepen.

Eenmaal weer terug in de warme kleedkamer was de sfeer bedroevend en zeer grimmig, niemand had een goed woord over voor elkaar. Whahahahaha natuurlijk niet!!! Er werd een record van 15 kannen bier opgeslobberd en de muziek heeft nog nooit zo hard gestaan kan ik u verzekeren. Ik heb weer volwassen kerels met overgewicht zien lachen alsof ze weer even 12 jaar oud waren, ook kwam er iemand op het idee om hot dogs met mosterd te serveren maar dit bleek niet haalbaar. Toen de kleedkamer verlaten werd rond half 5 was de kantine nog open, en hadden wij toevallig nog een kannetje bier over. Logischerwijs gooi je die niet weg dus zijn we nog even langs gegaan daarboven in die skybox. Maar al snel werd ons duidelijk gemaakt dat als je plezier wilt hebben en gezelligheid dan doe je dat maar bij je eigen vereniging! Dus besloten we om er maar een einde aan te breien. We kunnen ondanks het verlies weer terugkijken op een geslaagde zondag, en daar gaat het tenslotte toch om. Tot gauw mannen

HennieDERDE ELFTAL KAN GEEN VUIST MAKEN TEGEN BMT

Om 11 uur werd er verzamelt bij BMT en en het was hondeweer. Precies 11 man een leider en wat geblesseerde spelers waren er om 12 uur bij de aftrap aanwezig. Wel waren er gelukkig nog wat stormtroepen onderweg, te weten; Jim Youri en Karim. Maurice spaan verving Marco Hermans tussen de palen, Dennis Janse begon weer naast zijn maatje Henk achterin en Peter Kraay in de spits. Verder speelde iedereen wel zo'n beetje op de gebruikelijke plek. Ik kon zelf ook nog niet voetballen vanwege een knie-blessure dus pakte ik de vlag maar weer eens op. (dit doe ik naar eer en geweten op een eerlijke manier, en als iemand denkt dat hij t beter kan mag hij dat aanstaande zondag bij HBS laten zien) BMT wil graag kampioen worden en dat was te zien ook.

Werden wij hier 2 jaar geleden nog weggespeeld door 2 spelers uit het eerste elftal van Galatasaray, stonden wij nu tegenover een ploeg bestaande uit een keeper, 5 vaders die de achterhoede vormde en hun 5 zonen die het middeveld en de aanval voor hun rekening namen. Deze zonen is mij later verteld, zijn al vaker gevraagd voor een eerste elftal maar daar hebben ze geen zin in, zij winnen liever elke week met 14-1 van een stel oude mannen met overgewicht. Wij begonnen weer eens slap aan de wedstrijd en keken na een minuut al tegen een 1-0 achterstand aan, en na een kwartier was het al 3-0 voor de thuisploeg.

Maar wij waren echt niet van plan om hier tegen een 16 nul aan te lopen en warempel kregen we nog enigzins wat te vertellen hier. Het derde begon lekker brutaal aan te vallen en wist via een mooie aanval peter kraay in scoringspositie te brengen, en wist beheerst af te ronden voor de 3-1. Vlak daarna kreeg speedy (koos) gonzales het op zijn heupen en haalde verwoestend uit vanaf 18 meter voor de 3-2. Helaas kwam BMT zo nu en dan ook nog met 5 Ronaldinhos over de middellijn waardoor het vlak voor rust weer 5-2 stond. Gelukkig wist willem bordewijk vlak voor rust het net nog te laten wapperen zodat wij met een 5-3 achterstand gingen rusten. Op de eerste minuten na verdient dit elftal een groot compliment hoe het weerstand heeft geboden in de eerste helft. De tweede helft stelden de sterspelers van BMT echter weer orde op zaken, en begon via individuele acties de score op te krikken. verder wil ik niet echt ingaan op de tweede helft , gewoon om de simpele reden dat wedstrijden zoals deze nergens op slaan. wij spelen hier in de 6e klasse met bierbuiken en 40 plussers voor ons plezier, maar als dat plezier je word ontnomen door een stel tieners die je met omhalen en stiftjes willen vernederen ben je blij als er word afgefloten.

Gelukkig wisten wij onze tegenstander in de derde helft te overklassen en is het tot laat in de middag gezellig gebleven. mau en boy bedankt voor de broodjes jongens van 2 bedankt voor de steun en allemaal bedankt voor de gezelligheid. deze gezelligheid waar de tegenpartij ook geen raad mee wist overigens, ik was namelijk onderweg om het zoveelste kratje bier te halen toen een van de tegenstanders mij vroeg of er iemand jarig was. dus u begrijpt dat wij ondanks de 9-4 nederlaag toch nog wel n indruk hebben achtergelaten. Ze zullen wel gedacht hebben ; die gekken hebben 35 doelpunten tegen in 5 wedstrijden en ze zitten daar te lachen en te zingen alsof het kampioenschap binnen is, ik kan u vertellen dat is het ook! wij zijn namelijk nu al kampioen kleedkamerbezethouden ! (binnenkort een olympische sport)

HennieHET DERDE ZAKT WEER IN AAN HET EINDE.

Toen ik rond tienen aankwam op het complex in madestein was er een heerlijk sfeertje, et tweede was bezig met de warming-up en de veteranen speelden op het 2e veld. Ed was in de bestuurskamer al druk met de opstelling in de weer en langzaam aan begonnen de spelers van 3 binnen te druppelen. HMSH 2 was de tegenstander van deze 8 november in het jaar 2015. Er moest maar eens een keer gewonnen worden, want aangezien er een hoop tegenstanders zijn dit jaar die net hun rijbewijs hebben. Verdient deze ploeg het niet om onderaan de ranglijst te staan. 1Marco, 2Freek, 3Henk, 4Tony, 5Maurice, 6Willem, 7Koos, 8Kraay, 9Koos c, 10Henk h, 11Dennis was de basis 11 en Urwin, Marco h, Patrick, Edie, Kaffa en Karim stonden in de wissel.

De eerste helft werd er goed begonnen en het was te zien dat we er zin in hadden, het kon dan ook niet uitblijven dat we op voorsprong zouden komen omdat er goed gevoetbald werd. In de 19e minuut was het Dennis Janse die het derde gaf wat het verdiende, namelijk de 1-0 voorsprong en 3 minuten later was het Henkie Houwaart sr. die er 2-0 van maakte na een fraaie uitbraak. Het derde stopte hier niet en bleef goed aanvallen, maar verzuimde om de 3 en 4 nul binnen te tikken. HMSH wist hier blijkbaar moed uit te putten en knokte zich terug naar een 2-2 stand. Ed bracht tijdens de thee wat fris bloed in de ploeg en het tweede bedrijf kon gaan beginnen. Tot bijna ieders verbazing was geen van de 6! Wissels bereid om even de vlag voor zijn ploeg op te pakken en wilde Ed deze taak ook nog op zich gaan nemen, ik heb hier al eens eerder geschreven dat een leider nooit hoort te vlaggen dus stond ik uiteindelijk met een knie vol vocht met die vlag in mijn hand. Al snel in de tweede helft was het een ouderwetse rush van Edie die ons op 3-2 zette en liet zien dat hij er weer bij was. Daarna was het HMSH dat even het initiatief nam en wist een kwartier voor tijd de 3-3 op het scorebord te zetten. Daarna was het de beurt aan de scheids voor een wissel wiens benen niet meer willen wat zijn hoofd ingeeft, dus kon Ed nog een kwartiertje de fluit tussen zijn lippen nemen in plaats van een fles Heineken. Nu werd het een echte Haagsche bikkelpartij tussen 2 ploegen die niets van opgeven wilden weten, en dachten wij aan het langste eind te trekken toen lange Henk de 4-3 binnen kopte. Maar helaas had HMSH de meeste energie voor het einde bewaard en konden we (ondanks een sterk ingevallen keepende Jeffrey) niet voorkomen dat we de laatste 10 minuten overklast werden door de geweldige rechtsbuiten van HMSH. We moesten het doen met een 4-6 nederlaag waar een overwinning mogelijk was geweest.

En dan zit je met zijn allen in de kleedkamer, dan zet Maurice de muziek aan en Marco komt met de broodjes en Ed en Rutger zorgen voor bier. Dan kom je er weer achter dat winnen of verliezen niet meer uitmaakt, dan kijk je terug op een leuke wedstrijd tegen leeftijds genoten die ook nog steeds van het spelletje houden en dan vier je gewoon een feestje alsof je net kampioen bent geworden. Laten we volgende week deze lijn doortrekken en misschien tillen we ons zelf nog een niveautje omhoog, (het hoeft niet zo hoog als die lob van Henk h.) Maar dan moeten we het wel samen met zijn allen blijven doen. Want heren het lijflied van het derde is toch "samen zijn is samen lachen samen huilen" en daar wil ik graag nog aan toevoegen dat niemand "die lach van ons gezicht krijgt"!

HennieDERDE ELFTAL IN ZWAAR WEER DOOR GEBREK AAN SPELERS !

Onder een heerlijk warm zonnetje werd er om 1 uur verzameld bij Quick. Dus niemand zou zich kunnen verslapen.Om half 2 hadden we 11 man, dat is erg weinig als je 21 spelers in je team hebt. Gelukkig kwam Karim er nog even voor aanvang bij om ons te helpen.

Quick 10 was eindelijk een ploeg waar wij tegen horen te spelen. Een paar oudere een paar jongere een paar goede en een paar slechte voetballers, net als bij ons dus. Het werd een hele leuke eerste helft met een zeer eerlijke scheidsrechter die het niveau van dit duel goed aanvoelde. Bij vlagen speelden we weer ouderwets combinatie voetbal maar de kansen werden nog niet afgemaakt. Quick kreeg ook een paar kansjes maar ging hier ook slordig mee om. Uiteindelijk waren wij het die de voorsprong mee de rust in namen. Koos Cools haalde de trekker over na een fraaie counter over de rechterflank en zette ons op 0-1 voorsprong.

In de tweede helft werd er wat meer druk gezet door de quickers maar een echte vuist konden ze niet maken. Toch kwamen zij wat gelukkig op gelijke hoogte nadat een van onze spelers dacht wat van beek deed voor ADO dat kan ik ook. Boem! Eigen doelpunt 1-1. Henk Houwaart had ondertussen geblesseerd het veld verlaten en vlak daarna ging ik door m'n rug, omdat Henk er niet meer terug in kon waren we gedwongen om de wedstrijd met 10 man uit te spelen. Tony liet zich zakken naar de voorstopper positie en deed dit zeer goed, maar het mocht niet meer baten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd gaf een goed beeld van deze wedstrijd. Want het was hun slechtste voetballer die de hele wedstrijd alles heeft geraakt behalve de bal, die de 3-1 in de verre kruising krulde ala Luc Nilis.

Afgebluft en verbrouwereerd werd de kleedkamer opgezocht, dit voelde als een walk of shame. Was het niet slechts een half jaartje geleden dat dit elftal furore maakte in den haag omdat we elke zondag met een volwaardig elftal op kwamen dagen en omdat we ongeacht de uitslag elke week een feestje hadden. Dit feestje werd nog in ere gehouden omdat Urwin voor broodjes bakeljouw gezorgd had en Ed en Rutger voor het bier. Maar er was geen muziek en dus werd er ook geen samenzijn gedraaid. Een ander lied spookte wel door de kleedkamer namelijk "als je wint heb je vrienden" van Henny vrienden en Herman brood. Ik weet jullie zijn gewend dat ik hier altijd positieve stukjes schrijf, maar met 12 man gaan we dit seizoen geen wedstrijden winnen aangezien we niet meer de jongsten zijn. Laten we aub volgende week tegen hmsh gewoon weer ouderwets met 16 man gaan beginnen en daarna lekker de muziek weer laten knallen dan weet ik zeker dat het wel weer goed komt.

HennieEEN DAG OM SNEL TE VERGETEN!!!!

Het moesten de eerste 3 punten van het seizoen gaan worden maar vanaf het begin liep alles in het honderd. Bij aankomst keek de barkeeper mij aan of hij water zag branden toen ik om een tosti vroeg want "er was niks aanwezig" niks? Nee zelfs geen mars snickers patat of een broodje kaas was er hier te krijgen. Het valt mij op dat er in den haag vaak in de kantine bepaalde dingen niet meer te krijgen zijn zoals een tosti met ham of een oerhollandse frikandel maar zelfs nog geen broodje kaas? Afijn back to buisiness.

Om 10 uur zouden we beginnen tegen gsc esdo en om kwart over 9 kwamen we erachter dat ik de tas met kleding was vergeten, die ik als een speer nog op ging halen zodat we pas om kwart voor 10 om konden kleden. Dit was op zich al reden genoeg om de gouden eikel te verdienen, die mij ook gelijk bij binnenkomst van de kleedkamer in mijn handen werd gedrukt.

Geen warming up dus en om kwart over 10 werd er afgetrapt. De eerste 5 minuten ging het nog wel aardig maar na een half uur keken we tegen een 4-0 achterstand aan. Alles wat we fout konden doen deden we ook fout. Er was geen goede mandekking er was geen omschakeling veel onnodig balverlies en de leider verwoordde het nog t mooiste: er zat op deze dag geen gif in de ploeg. De enige die mijns inziens vandaag het gif had dat bij de rest ontbrak was Rutger. Ruststand 7-1 door een doelpunt van Janse. Dat doelpunt was het enige lichtpuntje van deze dramatische eerste helft.

We wisten dat winnen nu een moeilijk verhaal zou gaan worden maar we wilden in ieder geval onze huid nog duur verkopen. Maar ook de tweede helft was de vertrouwde lijn en vechtlust van het derde ver te zoeken. We moesten nog 3 tegentreffers incasseren en bij een stand van 10-1 vonden onze allochtone tegenstanders het nog nodig om ruzie te gaan zoeken in plaats van een heel slecht derde gewoon voetballend af te straffen. De scheids was gelukkig zo verstandig om gelijk af te fluiten.

10 voor 12 einde oefening en om 12 uur lag het verdriet van deze afgang gelukkig alweer achter ons. Sommigen dronken een biertje sommigen een aa'tje en er werd weer vrolijk gelachen gedold en gevoerd. Ondanks een reeks slechte resultaten zit het met dit team nog wel goed kan ik u verzekeren, en gaan wij zeker nog wel punten pakken.

HennieOPPD3 KOMT BIJ EERSTE THUISWEDSTRIJD OOK TE KORT

Vorige week sloot ik af met de woorden dat we Toofan effe n pak slaag gingen geven thuis. Want thuis zijn we immers lang ongeslagen. Ik kan u vertellen dat dit ons niet is gelukt ! Toen we rond een uur of half twaalf omgekleed waren schrokken wij ons dood toen we het veld opliepen, mijn eerste gedachte was dat de tegenstander van het eerste alvast 2 uur van te voren aan de warming up bezig was ! Maar het bleek toch Toofan 3 te zijn.

Netjes met 14 man van rond de 20 jaar op een rijtje waren zij een warming up aan t doen alsof ze champions league moesten spelen. Wij waren ondertussen wat met onze gloednieuwe wedstrijd bal aan het kaatsen en wie t nodig vind deed wat loop en rekwerk. ( mau super jonge dat je die bal geschonken hebt !) Net als vorige week begonnen we rampzalig en stonden we binnen een half uur met 0-2 achter en werd t vlak voor rust nog 0-3 zelfs. En als Marco zijn mannetje niet had gestaan had t ook 0-5 of 0-6 kunnen zijn. Zoals werd gezegd in de rust beginnen wij vaak pas te voetballen na een achterstand en wisten wij dat er toch altijd wel mogelijkheden zullen zijn.

De tweede helft voerde Ed een paar tactische wissels in en t begon weer enigszins te draaien. Vooral het inbrengen van Koos Cools pakte goed uit. Het derde kwam gemotiveerd de kleedkamer uit waar Toofan al dacht dat de klus geklaard was. Wij schoven lange Henk door en gingen achterin 1 op 1 spelen. En binnen een kwartier wisten wij ons terug te knokken naar een 3-3 stand. Via Koos Goedhard kwamen we op 1-3, Bordewijk wist de 2-3 binnen te schieten en het was wederom Koos Goedhard die er 3-3 van maakte. Was hier nog iets te halen voor de madestein bastards? Helaas niet aangezien bij de meesten het batterijtje leeg was na 70 minuten vechten en ploeteren, waar er af en toe ook nog even aardig werd gevoetbald van onze kant.

Zoals gezegd was t 20 minuten voor t einde weer een schiettent bij ons achterin en blies de scheids af bij een 3-7 achterstand. Gelukkig hadden we bij deze nederlaag onze eigen vertrouwde kleedkamer om de wonden te likken en dat werd gedaan met broodjes speklap,bal,schnitzel,bier en muziek. En zagen we dat het eerste zijn eerste punten binnen haalde wat voor ons ook het nodige leed verzachte. Ook is er binnen het elftal namens Maurice een prijs in het leven geroepen die wekelijks uitgereikt zal gaan worden. Deze trofee draagt de sjieke naam " de gouden eikel"

Heren als we in deze poule mee willen gaan doen zullen we echt topfit moeten zijn en elke week compleet. Dus probeer lekker te komen trainen als t kan en laat de vrouwtjes maar alleen naar de woonboulevard gaan op zondag ( ze kunnen ook met Maurice mee op de rondvaartboot) Tot gauw
HennieOPPD3 MAAKT VALSE START IN DE COMPETITIE.

Toen ik op 27 september arriveerde op het altijd zo vrolijke complex van REMO was er n relaxte sfeer. Onder n heerlijk schijnende zon werd er lekker in de buitenlucht vooruitgekeken op deze eerste competitiewedstrijd door 15 spelers 1 leider en n ruim aantal meegereisde supporters.

We begonnen redelijk laks aan de eerste helft tegen n elftal met de gemiddelde leeftijd van pak m beet 23 jaar. Binnen n rikketik keken we tegen n 2-0 achterstand aan waarbij ikzelf schuldig was aan de 1-0 omdat ik mijn directe tegenstander alleen af kon stoppen door m bijna zijn benen te breken. (hetgeen mij overigens niet lukte) Na de 2-0 begonnen we weer enigszins te voetballen en werd de lederen kogel binnengekopt door captain na een van de fraaie vrije trappen van Freek 2-1. Nu ging t spel op en neer maar was t Remo die daarna weer scoorde via een snelle uitbraak 3-1. Konden wij de spreekwoordelijke rug nog eens rechten? Jazeker! Wederom via een kopbal uit een voorzet van captain Dennis Janse was het "de beer van Zoetermeer" Tony die de 3-2 op t scorebord liet verschijnen.

Even later hebben we de mooiste aanval/goal van de dag mogen aanschouwen. De 3-3 werd namelijk voortreffelijk binnengeschoten door Henk Neusenburg nadat de bal van achteruit 6x werd geraakt door 5 verschillende spelers. Hier was goed te zien dat de trainingen van Bordewijk veel nut hebben. De 3-3 werd met man en macht verdedigt met name enkele hele goede reddingen van Marco Hermans en het knokken achterin. Helaas werden wij de laatste 20 minuten toch gebroken door de snelle fitte jonge spelers van de rivaal en was t zelfs met 5 verdedigers dweilen met de kraan open. Wij hebben de laatste 20 minuten gedwongen uit onze vertrouwde formatie moeten voetballen en moesten het doen met n 6-3 nederlaag.

Het derde is t niet gewend om te verliezen, maar gelukkig ging het elftal hier goed mee om en dronk gewoon zijn biertjes in de kleedkamer onder het genot van een achtergrond muziekje dat weer uitstekend was verzorgd door Maurice. In het verleden hebben wij zeer slechte vervelende gemene scheidsrechters meegemaakt bij REMO maar dit was vandaag niet het geval, onze complimenten aan deze sympathieke correcte man die hier de leiding had. ( mocht hij dit lezen) Ik wens er nog aan toe te voegen dat die klote kunst mat ons spel ook geen goed gedaan heeft maar dat is geen excuus natuurlijk. Wij zullen hiervan leren en moeten wel beseffen dat we niet de jongsten meer zijn, dus volgende week lekker weer met frisse moed thuis op een echt voetbalveld Toofan op hun donder geven.

Heren tot donderdag/zondag.
Hennie
OPPD 3 MAAKT EEN GOEDE INDRUK TIJDENS EERSTE BEKER WEDSTRIJD


Eindelijk was t dan zo ver, onze jongens van 3 mochten de wei weer in. De sfeer was ontspannen en het weer was zeer aangenaam op deze eerste wedstrijddag. Ed moest wat schuiven met de opstelling aangezien de voorhoede nog niet helemaal compleet was. Kwart over 12 werd er afgetrapt tegen verburgh 1, die beschikten over een goede keeper en een paar aardige voetballers. De wedstrijd ging in het begin dan ook redelijk gelijk op en het leek erop of de gasten de wedstrijd open gingen breken maar vervangend keeper Marco Lensink stak daar op fraaie wijze een stokje voor met een sliding ala John de Wolf. De mannen van 3 bleven hun eigen spel spelen en even later werd Freek in stelling gebracht van n meter of 20. Iedereen verwachte een loeiend hard schot maar Freek raakte de bal nog nooit zo verkeerd en de keeper had geen enkele moeite om de bal weg te stompen, gelukkig stond ondergetekende op de linksbuiten geposteerd en anticipeerde op deze rebound als een Puma die zijn prooi bespringt. Ik dribbelde op hoge snelheid naar het doel vanaf de linkerkant van t veld, wachte af en dwong de keeper zijn hoek te verkleinen en joeg de bal met een streep in het dak van het doel vanuit een haast onmogelijke hoek ! Deze 1-0 was tevens de ruststand.

De tweede helft bracht Ed Marco Houwaart en Dennis Janse in en begonnen we de wedstrijd te domineren, steeds vaker werden we gevaarlijk. Koos kreeg t op zijn heupen en heeft de hele rechterkant 45 minuten lang in brand gezet ( ik heb gehoord dat luuk maandagochtend al nieuw graszaad aan t strooien was) en het was dan ook koos die met een fraaie stift de 2-0 op t spreekwoordelijke scorebord zette. Peter Kraay was bijna de hele wedstrijd lang een plaaggeest voor de verdediging van de tegenpartij en pikte zeer verdiend zijn doelpunt mee en maakte er 3-0 van. Ed bracht ook de tweede helft nog een verassing in het veld, namelijk een speler die gemaakt is om bij dit elftal te horen maar er nog niet aan wil geloven. Deze witte John terry trok in zijn debuut overigens gelijk alle aandacht naar zich toe door de tegenstanders een penalty te doneren die snoeihard werd binnen geschoten 3-1. In plaats van hieruit wat moed te putten leek de tegenstander genoegen te nemen met de nederlaag en was blij dat de eer gered was. Net voordat de voortreffelijk fluitende Peter vond dat het mooi geweest was werd het nog 4-1 door n eigen doelpunt. En kon iedereen terug kijken op n nuttige pot.

Bij aanvang van de derde helft werden wij zeer streng door Ed toegesproken met de wijze woorden; deze kipsate is mijn leven en deze kannen bier zijn mijn bloed, dus drink en eet mijn broeders. Ook hebben wij nog een unieke prestatie geleverd door middel van n waarschuwing te verkrijgen van de scheidsrechter op t hoofdveld terwijl wij in de kleedkamer zaten, uiteraard hebben wij daarna de muziek even wat zachter gezet totdat ook de wedstrijd na ons was afgelopen.

Conclusies; 1) We zijn nog niet helemaal topfit maar zijn altijd in staat om voor elkaar te vechten. 2) voetballend was t nu al beter dan vorig seizoen bij de eerste wedstrijd. 3) Dat het weer n leuk seizoen gaat worden !

Jongens bedankt weer voor n leuke dag tot snel.

Hennie.


OPPD3 FOCUST ZICH OP NIEUWE SEIZOEN


Seizoen 2015/2016 staat weer voor de deur en ik merk aan de gehele spelers groep dat eenieder staat te popelen om de mat weer te betreden. Het zal wel weer even duren voor de gehele selectie fit is maar daarvoor hebben we 3 mooie beker wedstrijden, en een aantal trainingen. Dat we vorig seizoen kampioen zijn geworden zal niemand ontgaan zijn , maar kampioen ben je maar even. Nu moeten we weer vooruit gaan kijken en dat doen we met de volgende spelers;

Marco Hermans ~ is ook dit seizoen bijna niet te passeren en te bewonderen in de gelederen van t inmiddels legendarische 3e elftal van de oranjehemden in madestein.

Freek Edding ~ zal de onbetwiste rechtsback zijn in t seizoen 2015/16 mits hij niet word geboekt om op zondag te zingen op communies en bruiloften.

Dennis Janse ~ is na zijn carriŤre in 1 niet van plan geweest om t rustig aan te doen en heeft dit elftal naar n hoger niveau gebracht met zijn inbreng en is er ook dit seizoen weer bij (als hij niet op vakantie in Polen is)

Henk nieuwenburg ~ weet waar t om draait in t leven ; drank vrouwen en voetbal, en is dus de juiste persoon om ook dit jaar weer belangrijk te zijn voor dit elftal zowel op het veld als na de wedstrijd.

Patrick v weelderen ~ het stereotype prof , in het veld door roeien en ramen gaan en erbuiten de perfecte schoonzoon altijd bijgestaan door zijn voetbalvrouw Sher.

Urwin Biharie ~ op en top club man en in de 1 op 1 duels niet te passeren, trakteert vaak op wat lekkers (en heeft n mooie zus heb ik gehoord)

Edwin kaffa~heeft ook bijgetekend voor nog een seizoen op voorwaarde dat er een remise voor zijn tram op de parkeerplaats word aangelegd.

Hennie foulon ~ zal dit nieuwe seizoen weer zijn stinkende best doen op t veld, en erbuiten door middel van wedstrijdverslagen af en toe n ontbijtje maken of karaoke op donderdag avond organiseren. ( en heeft beloofd zich niet meer naakt op t hoofdveld te begeven in beschonken toestand)

Rutger Janssen ~ is weer terug na zijn zwangerschapsverlof en zal de tegenstander weer de stuipen op t lijf jagen met zijn John de wolf tackles en zijn Messi bewegingen.

Marco Houwaart ~ zal ook weer op 2 belangrijke fronten aanwezig zijn namelijk; 1) zorgen dat in de kantine alles op rolletjes loopt 2) met zijn schijnbewegingen en passeer acties de tegenstander weer wekelijks 20 minuten doldraaien.

Koos goedhart ~ de motor op t middenveld die nooit opgeeft en waarvan er rondgaat dat hij 4 longen heeft, ondanks dat de trainer van 1 hem ook in de gaten houd mag hij niet weg bij 3.

Willem borderwijk~ behoeft eigenlijk geen introductie, deze man is een Haagse legende die dit sterren ensemble elke week slimmer en beter laat voetballen door middel van zijn trainingen.

Peter kraay ~ als er iemand slim kan voetballen is hij het, zeer balvaardige balvaste voetballer die menig tegenstander overstuur maakt en zo nu en dan n vrije trap/penalty uitlokken kan.

Edie Rensen ~ is gelukkig vorig jaar terug gekomen op zijn besluit om te stoppen waarna hij meteen topscorer is geworden en t samen zijn lijflied van t derde heeft geÔntroduceerd .

Joop Swart ~ had wat pech vorig seizoen met veel blessures maar is wel de meest rendabele speler gebleken aangezien hij 4 doelpunten heeft gemaakt in 25 minuten speeltijd verdeeld over 5 wedstrijden.

Willem vd hurk ~ is vorig seizoen ook n vaste waarde in dit team geworden en heeft de aanval aanzienlijk versterkt, vooral zijn prachtige penalties en vrije trappen hebben wij van genoten.

Henk Houwaart ~ deze nestor van oranjeplein met de mooiste kap en sleep van den haag heeft vorig jaar bijna alles gedaan; gekeept gescoord gebokst gedronken gezongen kortom Henk is een rots in de branding voor t derde en mag nog lang niet stoppen.

Marco Lensink ~ is ook net als vele voetballers een echte levensgenieter, heeft op het veld de flair van van Basten en het temperament van Cantona en buiten het veld de charmes en de dorst van George Best.

Koos Cools ~ is ook weer terug op t oude nest. Is er bij gekomen toen hij nog fit moest worden en heeft na een aantal wedstrijden succesvol gespeeld te hebben afgehaakt met n spierblessure maar is er gewoon weer bij dit seizoen.

Tony Batiste ~ is even een zaalvoetbal avontuur aangegaan in Zoetermeer maar schijnt er weer zin in te hebben om het 3e weer op t veld te versterken, welkom terug jonge.

Maurice Spaan ~ was vorig seizoen waarschijnlijk een van de sleutelfiguren achter het kampioenschap. zeg maar het cement tussen de stenen als t gaat om het tot n eenheid maken van de groep met zijn befaamde kook kunsten en zijn skills als geluidsman/dj/entertainer. En kan ook nog eens op de rechterflank uit de voeten.

Leider; Ed Nieuwenburg ~ Heeft dit stel bij elkaar gehouden gedirigeerd en scherp gehouden, hij heeft een seizoen lang geschreeuwd gelachen gedronken gedanst en gegeten zoals alleen hij dat kan. Heeft zich na het kampioenschap even terug getrokken op de camping aangezien hij geen bier meer kon zien!!! Maar is er vanaf t nieuwe seizoen ook weer bij als leider.

Jan van de Bergh Jay de Freitas en Jim van Gilst (zeg maar de 3j's) zullen ons helaas niet meer kunnen versterken volgend seizoen vanwege knieblessures.

Als verzorger is t ed gelukt om de ontslagen verzorgster van chelsea over te nemen, onder voorwaarde dat ze niet gezamelijk mee mag douchen anders word Mary boos.

6 september eerste bekerwedstrijd en dan gaan we door waar we mee bezig waren namelijk voetballen en plezier maken en dan zien we na een wedstrijd of 8/9 wel weer waar we staan in deze klasse hoger.

Donderdag 28 augustus trainen onder leiding van borderwijk en die heeft nu ook eindelijk whattsapp dus laat even weten in de groep of je er wel of niet bent, t'is n kleine moeite en dan weten degene die graag willen trainen waar ze aan toe zijn.

Dat was t wel zo n beetje, jongens veel succes en moge het weer n mooi en leuk seizoen worden!!!!!

Hennie


Validate CSS! download acrobat