Senioren 2 - Seizoen 2015/2016

Res 3e klasse D

Selectiespelers:

Abdel Bannis
Ali Akbulut
Angelo van der Kruk
Appie Boulahiani
Ashwin Jhagroe
Bart de Visser
Billy de Langh
Dennis van der Jagt
Emran Celik
Fayyaz llahibaks
Fuad Arab
Henk Brederode
Ihsan Demirsoy
Jeffrey Persoon
Jim van Gilst
Joeri Vos
Jordy Kraay
Jordy Wubben
Karim el Bardiji
Koos Goedhardt
Marco van Zeijl
Michael Staallekker
Michael van Stigt
Mitchell Vos
Raily Petronia
Raoel Amzand
Rinus van Aarden
Romario Amzand
Stanley van der Kruk
Ugur Bekmez
Virgil Huncks
Indeling
Senioren 2 - Res 3e klasse D

 1. Delfia 3
 2. HSV Escamp 2
 3. SV Houtwijk 1
 4. Foreholte 5
 5. Full Speed 5
 6. GDA 3
 7. GSC Esdo 3
 8. Oranjeplein-Postduiven 2
 9. Quick 4
10. RKDEO 4
11. VCS 2
12. VELO 5
13. WIK 2

Leider(s): Boy Bansidhari

Trainer(s):
Patrick Pershad
Jim van Gilst en
Geoffrey Westerhof

Keeperstrainer: Aucke Adriaanse

Verzorger: Heintz Huijts
Elftalfoto seizoen 2015-2016

Achterste rij:

Middelste rij:

Voorste rij:


Wedstrijdverslagen en bijbehorende actiefoto's

Oranjeplein sluit seizoen in ‘stijl’ af

Het was een seizoen om snel te vergeten voor het tweede. Oranjeplein is als hekkensluiter geëindigd in de competitie. Nadat er vorige week met 4-1 werd verloren bij VCS (ondanks penaltykiller Jef) werd de laatste wedstrijd ook weer verloren. In eigen huis was Escamp met 6-2 te sterk. Oranjeplein begon nog uitstekend aan het duel. Na een lange bal van Tony was Stanley de keeper te slim af en kon eenvoudig scoren: 1-0. Direct na de aftrap mocht Escamp dribbelen door onze verdediging en scoorde het via een schot in de korte hoek: 1-1. Escamp nam nog voor rust de leiding: 1-2. Direct na rust liet Oranjeplein van zich gelden via een invaller. (Trainer) Geoffrey was sterk aan de bal en stuurde good old Peter Kraay weg, die wederom wist te scoren bij het tweede: 2-2. Er was hoop op een goede afsluiting van het seizoen, maar door counters en fouten van ons won Escamp uiteindelijk met 6-2.

Karim


Oranjeplein in afwachting van gestaakte wedstrijd

Oranjeplein en Delfia zullen in spanning moeten afwachten wat de KNVB gaat beslissen. Het duel tussen Delfia en Oranjeplein werd na 85 minuten gestaakt door de vrouwelijke scheidsrechter. Het begon nog veelbelovend voor Oranjeplein en in de eerste helft waren we veel beter. Na een steekpass van Raoel schoot Stanley in kansrijke positie naast, Rinus schoot na een knappe individuele actie keihard op de lat en Angelo zag zijn schot na een goede aanval gepakt worden door de keeper.

Na rust bleef Oranjeplein kansen creëren en was Angelo wederom dichtbij, maar na een hoekschop van Raoel schoot hij naast. Zoals vaker dit seizoen kwam de tegenstander onverdiend op voorsprong. Het eerste schot werd nog gepakt door Jeffrey, maar in de rebound scoorde Delfia wel: 1-0. Vlak hierna werd het bijna 2-0, maar de paal werd getroffen.

Een kwartier voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker. Rinus draaide een hoekschop in één keer binnen: 1-1. Hierna ontspoorde de wedstrijd. Een duidelijke buitenspelgoal van Delfia werd goedgekeurd door de scheidsrechter en een paar minuten later kwam een speler van Delfia zeer roekeloos inglijden met twee benen vooruit. Er ontstonden opstootjes, maar na een paar minuten was iedereen weer rustig en werd het duel hervat. In de 85e minuut kreeg Mitchell een doodschop te verwerken op zijn enkel en kreeg Oranjeplein een penalty. De scheids vond de overtreding te zwaar en besloot om naar binnen te gaan, het duel te staken en niet meer terug te keren.

Karim


Oranjeplein verliest (wederom) onnodig

Het tweede van Oranjeplein heeft voor de vierde keer op rij verloren. Nadat er vorige week het inhaalduel tegen Full Speed was gespeeld (6-2 verloren) verloor het vandaag van GSC ESDO met 4-2. In eigen huis was het niet minder dan de tegenstander, maar zoals vaker dit seizoen maken wij onze kansen niet af en geven we cadeautjes weg, waardoor er geen punten worden gepakt.

In de eerste helft ging het gelijk op. Een schot van ESDO werd net overgetikt door Jeffrey en aan de andere kant ging een vrije trap van Raoel net over. De bezoekers kwamen vlak hierna op voorsprong. Na balverlies kwam ESDO er snel uit en scoorde het uit een counter (zoals vaker dit seizoen) de 0-1. Angelo had nog de kans op de 1-1 vlak voor rust, maar na een mooie aanval werd zijn schot gepakt door de doelman. Na rust kreeg ESDO direct een grote kans, maar van dichtbij werd onbegrijpelijk over geschoten. Jeffrey pakte vervolgens een inzet, waardoor er nog hoop was op een resultaat.

Oranjeplein werd sterker en was dichtbij de 1-1 via Raily, maar na een corner van Stanley schoot hij net over. Raily werd even later wederom gevaarlijk na een goede individuele actie en een goede voorzet, maar Stanley maaide over de bal. Aan de andere kant werd het plotseling 0-2 nadat er een overtreding werd gemaakt door Fayyaz en een penalty werd gegeven, die werd benut. Direct na de aftrap werd het zelfs 0-3. Oranjeplein ging nog even aanzetten en scoorde na een goede voorzet van Koos via Raoel de 1-3. ESDO had het duel kunnen beslissen, maar raakte de paal.

De aansluitingstreffer volgde nadat een vrije trap van Raoel prachtig in de kruising werd geschoten door de aanvoerder van ESDO: 2-3. Oranjeplein geloofde nog in een punt, maar de bezoekers scoorden de 2-4. Willem (lat) en Stanley (bal van de lijn) waren nog dichtbij een treffer, maar het bleef bij 2-4.

Karim


Oranjeplein verliest na kansloze tweede helft van Full Speed

Oranjeplein heeft, nadat het vier punten had gepakt, tweemaal achter elkaar met ruime cijfers verloren. Vorige week ging het kansloos onderuit in eigen huis tegen RKDEO (0-6) en vanmiddag was Full Speed te sterk: 4-1. Oranjeplein begon nog veelbelovend aan het duel. Stanley van Basten scoorde al snel vanuit een lastige hoek met een geweldige volley: 0-1. Heel lang kon Oranjeplein niet genieten van haar voorsprong, want na een verkeerde pass schakelde Full Speed snel om en scoorde het uit een counter de 1-1. Mike had hierna de kans op de 1-2, maar in kansrijke positie schoot hij in het zijnet. Aan de andere kant was Jeffrey Persoon zeer belangrijk en pakte hier driemaal een inzet één op één. Met een 1-1 ruststand leek er wat in te zitten voor Oranjeplein, maar na rust domineerde Full Speed en speelde Oranjeplein zeer zwak. Al snel werd het ook 2-1 nadat er verkeerd werd gestapt achterin. Oranjeplein kreeg nog mogelijkheden via Mitchell (paal) en Raily, maar Full Speed besliste het duel en liep in de slotfase zelfs uit naar 4-1 met een gelukje.

Karim


Oranjeplein pakt punt tegen WIK

Oranjeplein heeft haar zevende punt van het seizoen gepakt. In eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen WIK, maar er had wel meer ingezeten.

Na veel gepuzzel met de opstelling begon Oranjeplein aan het duel. De gehele eerste helft was de thuisploeg beter, maar de eerste grote kans was wel voor WIK. Doelman Jeffrey stopte een inzet uitstekend nadat de speler oog in oog kwam te staan met hem. Oranjeplein kreeg na een half uur spelen een strafschop nadat er een overtreding werd gemaakt op Mike. Raoel schoot de penalty uitstekend binnen: 1-0. Vlak voor rust had Oranjeplein op 2-0 moeten komen, maar Dennis (die gelukkig terecht is) schoot naast, een knap schot van Stanley werd ternauwernood gepakt door de doelman en een inzet werd van de lijn gehaald. Na rust golfde het spelbeeld op en neer. WIK kwam wel op gelijke hoogte. Na een counter kwamen de bezoekers er snel uit en werd het 1-1.

Beide ploegen kreeg nog voldoende mogelijkheden om de zege te pakken, maar Koos trof de lat en aan de andere kant moest Jeffrey een aantal keer ingrijpen, waaronder een rush die deed denken aan Bayern-goalie Manuel Neuer. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Maurice, Tony en Edu, bedankt voor het meedoen.

Karim


Opgeleefd Oranjeplein pakt eerste zege van het seizoen!

Oranjeplein heeft eindelijk, na 13 wedstrijden zonder winst, haar eerste zege van het seizoen geboekt. Nadat er vorige week nog ruim werd verloren van GDA was het ditmaal heel anders.

Op bezoek bij Quick werd er met 2-0 gewonnen. Hierdoor is het puntentotaal van dit seizoen verdubbeld. De ochtend begon niet veelbelovend. Een aantal spelers hadden moeite om op tijd te verzamelen en nog altijd is één speler spoorloos. Als iemand weet waar Dennis is horen wij het graag. We maken ons zorgen…. Na een 0-0 ruststand kwam er het geloof op een zege.

Quick creëerde zeer weinig en het stond als een huis bij Oranjeplein. Urwin leek een jonge god en sloopte zijn tegenstander en onze spitsen Tony en Chris waren uitstekende aanspeelpunten. Na circa een uur spelen kwam Oranjeplein dan ook verdiend op voorsprong. Tony scoorde met een volley de 0-1. Even later besliste Chris het duel met een bekeken schot. Quick geloofde er niet meer in en hierdoor was de zege veilig.

Als er wekelijks met dezelfde inzet wordt gespeeld zullen er nog veel meer zeges komen. Edu, Tony, Chris en Urwin, wederom bedankt. Jullie waren geweldig.

Karim


Oranjeplein pakt punt in degradatiekraker

Oranjeplein heeft haar derde punt van het seizoen gepakt. In eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld in de spannende degradatiekraker tegen Delfia. In de eerste helft ging het gelijk op, maar desondanks kreeg Oranjeplein wel een penalty. Stanley kreeg een flinke duw in zijn rug en de scheids wees naar de stip. Appie schoot de strafschop beheerst binnen. Delfia creëerde geen grote kansen voor rust, maar schoot wel een vrije trap op lat.

Na rust was Oranjeplein sterker, maar verzuimde het de 2-0 te maken. Delfia profiteerde hiervan en scoorde in de counter de 1-1. Oranjeplein speelde vol op de aanval en kreeg genoeg kansen. Koos schoot met een verre knal op de paal, Wim trof de paal, Stanley kreeg een mogelijkheid en Chris had nog de kans om te scoren, maar het zat niet mee. Aan de andere kant bleef Delfia gevaarlijk, maar onze superkeeper Noot, een bal van de lijn en de paal voorkwamen dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Het bleef 1-1 en er zat veel meer in.

De winterstop is nu aangebroken en het is te hopen dat spelers snel fit worden. Spelers van het derde en vierde, ik heb het vaker gezegd, maar wederom bedankt voor het meedoen.

Karim


Cadeautjes helpen ESDO aan zege

Na tien duels staat Oranjeplein nog steeds onderaan in de competitie. De winterstop nadert en wellicht is dat wel het beste voor het tweede. Over twee weken staat nog de degradatiekraker tegen Delfia op het programma en dan kan het tweede twee maanden rusten. Vanochtend op bezoek bij ESDO werd er wederom verloren. In het eerste kwartier was ESDO de betere ploeg en was Oranjeplein zoekende. De thuisploeg kwam ook op voorsprong na een lange bal die er in de verre hoek in vloog: 1-0. Oranjeplein ging steeds beter spelen, maar er werden geen grote kansen gecreëerd. Na rust was Oranjeplein de bovenliggende partij, dicteerde het spel en kreeg genoeg kansen op de gelijkmaker. Mitchell Vos kreeg al snel een grote kans op de 1-1, maar kopte van dichtbij over. Fayyaz kreeg hierna een mogelijkheid, maar kopte een corner over het doel. Mitchell had nog een mogelijkheid, maar schoot een paar meter naast het doel. Waar de gelijkmaker logisch zou zijn gezien het spelbeeld werd het echter 2-0. Virgil twijfelde te lang, verloor de bal en het werd gelijk afgestraft door ESDO. Het werd in de slotfase ook nog 3-0 na slordig balverlies. Een repeterend verhaal bij tweede. Slap beginnen en fouten die worden afgestraft.

Karim


Oranjeplein geeft zege volledig uit handen

Oranjeplein leek vanmiddag eindelijk haar eerste zege te pakken van het seizoen, maar was in staat om een 4-3 zege uit handen te geven en onderuit te gaan met 7-4 in eigen huis. Het begin was weer dramatisch. Na een half uur stond het 0-3 voor Foreholte nadat er niet opgelet werd en er slap werd ingegrepen achterin. Oranjeplein herpakte zich en kwam vlak voor rust terug. Stanley schoot via de binnenkant van de paal in de verre hoek binnen: 1-3. Vlak hierna kreeg Oranjeplein een strafschop, die goed werd ingeschoten door Rinus: 2-3. Na rust besloot Mike Scholtes het van grote afstand te proberen en schoot geweldig raak in de kruising: 3-3. Oranjeplein bleef de betere ploeg en kwam zelfs op voorsprong. Rinus schoot een vrije trap in één keer op doel en verraste hiermee de doelman: 4-3. Foreholte leek uitgeteld en de 5-3 leek slechts een kwestie van tijd, maar achterin stonden ze te slapen en profiteerde de tegenstander. Vervolgens liep Foreholte uit na een 7-4 zege ondanks een Maradona-actie van Raily.

Karim


Ook koploper RKDEO te sterk voor Oranjeplein

Na acht duels wacht Oranjeplein nog altijd op haar eerste zege van het seizoen. Zoals vaker dit seizoen werd er aardig gevoetbald en ging het weer gelijk op, maar na afloop gingen de spelers van RKDEO juichend het veld af. Het tweede reisde af naar Nootdorp en was versterkt met een aantal spelers van het eerste elftal. Hierdoor was er hoop op een positief resultaat. Het begin was echter dramatisch zoals vaker dit seizoen. Al binnen vijf minuten lag de bal in het net. Slap ingrijpen achterin betekende de 1-0 voor de koploper.

Oranjeplein herpakte zich, speelde steeds beter en kwam voor rust verdiend op gelijke hoogte via een goede vrije trap van Appie: 1-1. Na rust was het begin weer dramatisch. Miscommunicatie betekende dat de tegenpartij vanaf randje zestien vrij mocht uithalen en de bal ging er fraai in: 2-1. Oranjeplein kreeg twee grote kansen op de gelijkmaker via Stanley en Mike, maar de keeper pakte de inzet van Stanley en de rebound ging er helaas niet in van Mike. De tactiek werd gewijzigd en er werd vol op de aanval gespeeld.

De scheidsrechter speelde echter een belangrijke rol en zag een overtreding van RKDEO over het hoofd, waarna zij de 3-1 konden maken. Vlak voor tijd werd het ook nog 4-1. Het is maar te hopen dat de resultaten van het tweede (en het derde ook uiteraard) snel zullen verbeteren.

Karim


Strijdend Oranjeplein 2 pakt punt tegen Full Speed

Oranjeplein heeft haar tweede punt van het seizoen gepakt. In eigen huis werd er gelijkgespeeld tegen Full Speed: 2-2. De eerste zege leek in de maak, maar tweemaal werd een voorsprong weggegeven. Voordat de wedstrijd begon waren er veel problemen met de keepers en deed het denken aan het Nederlands elftal. Eerste doelman Jeffrey Persoon was geblesseerd, zijn vervanger Marco kon vlak voor de aftrap niet keepen door problemen met pasjes en hierdoor moest aanvoerder Emran ‘Rüstü’ Celik zijn voetbalshirt inwisselen en op het doel staan.

De wedstrijd begon wel goed voor Oranjeplein. Mike Scholtes verraste de keeper van Full Speed met een fraai afstandsschot. Een zwabberbal belandde in de korte hoek: 1-0. Vervolgens kreeg Mike zijn kans op de 2-0, maar de doelman was nu wel attent. Aan de andere kant leek het 1-1 te worden, maar wegens ‘vermeend buitenspel’ besloot de scheidsrechter na goed overleg met de oplettende grensrechter van Oranjeplein het doelpunt alsnog te annuleren. Desondanks kwam Full Speed nog terug in de eerste helft door een fout achterin: 1-1.

Na rust kregen de bezoekers de betere kansen, maar ‘Rüstü’ stond goed te keepen en pakte zelfs een bal uit de kruising. Oranjeplein bleef knokken en kwam via Stanley van der Kruk bijna op voorsprong. Na een knappe solo schoot hij net naast. Even later was het wel raak. Na een goede aanval scoorde Rinus van Aarden op aangeven van Michael Staallekker de 2-1. De eerste zege van het seizoen leek binnen, maar in de omschakeling scoorde Full Speed de 2-2. Een verdiend punt, maar er zat wel meer in. Spelers van het derde en vierde bedankt voor het meedoen. Ik heb van jullie genoten.

Karim


Gehavend Oranjeplein 2 verliest bij WIK

Oranjeplein heeft ook op bezoek bij WIK niet weten te winnen. Hierdoor staat het tweede onderaan in de competitie met één punt na zes duels. De voorbereiding was wederom niet ideaal voor Oranjeplein. Door afbellers en blessures moesten de trainers noodgedwongen meedoen, waarvoor dank. De einduitslag was uiteindelijk 5-0. Oranjeplein begon met tien man aan het duel, waarvan een aantal zelfs lichamelijke klachten hadden. De ploeg had desondanks een aantal kansjes. Slordig balverlies snel achter elkaar zorgde er echter wel voor dat de ruststand 2-0 was in het voordeel van WIK. Na rust veranderde het spelbeeld niet en liep WIK uiteindelijk uit naar een 5-0 zege. De situatie rond het tweede zal snel moeten veranderen.

Karim


Dramatisch Oranjeplein 2 verliest thuis van Quick

Oranjeplein wacht nog altijd op haar eerste zege van het seizoen. In eigen huis werd er op schandalige wijze met 3-0 verloren van hekkensluiter Quick. Een nederlaag waar goed over nagedacht moet worden door iedereen. Zo win je nooit wedstrijden dit seizoen.

Karim


27-9-2015:Oranjeplein 2 verliest van buurman GDA

Oranjeplein heeft ook haar vierde duel in de competitie niet kunnen winnen. Op bezoek bij buurman GDA werd er met 2-0 verloren, terwijl er veel meer in had gezeten. In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig en was er een 0-0 ruststand.

Direct na rust kreeg Oranjeplein een grote kans nadat Mike Scholtes oog in oog met de doelman kwam, maar de spits was zeer onrustig en schoot de bal onbegrijpelijk naar de zijlijn, waar afleggen misschien een betere optie was geweest. Waar Oranjeplein dacht aan een voorsprong kwam het ongelukkig op achterstand. Emran Celik twijfelde te lang en balverlies op een gevaarlijke positie betekende dat GDA de 1-0 kon scoren. Even later werd het 2-0, maar Oranjeplein bleef knokken en had een penalty moeten hebben.

Dennis Berkhuijsen brak door en werd keihard onderuit gehaald door de doelman, maar de scheidsrechter gaf onbegrijpelijk geen strafschop. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer. Wederom een nederlaag waar er met gemengde gevoelens over teruggedacht kan worden. Het is maar te hopen dat de geblesseerde spelers snel terugkomen. Spelers van het vierde bedankt voor het meedoen.

Karim


20-9-2015: Oranjeplein 2 verliest onnodig van Velo

Oranjeplein wacht nog altijd op haar eerste zege van het seizoen. Na een nederlaag tegen VCS en een gelijkspel tegen HSV Escamp werd er in eigen huis met 3-1 verloren van Velo. De nederlaag was onnodig.

De eerste helft ging gelijk op. De kansen waren schaars, maar Velo kwam wel op voorsprong. Balverlies op het middenveld werd door een Velo-speler gelijk afgestraft en de bal belandde met een boogbal in het doel. Oranjeplein had enkele mogelijkheden, maar bij rust stond het 0-1. Na rust was Oranjeplein veel beter en kwam het verdiend op gelijke hoogte. Dennis Berkhuijsen was na een fraaie steekpass de vrije man en schoot in de verre hoek binnen: 1-1.

De eerste zege leek in de maak, want de thuisploeg was veel sterker. Spits Mike Scholtes kreeg de grootste kans, maar bleef oog in oog met de doelman onrustig en schoot gehaast. De keeper kon eenvoudig pakken.

De scheidsrechter was niet best vandaag en Velo kwam daardoor ook onverdiend op voorsprong. Een overtreding werd over het hoofd gezien, waardoor Velo kon aanvallen en uiteindelijk, met een handsbal, scoren: 1-2. Er werd vol op de aanval gespeeld en Velo counterde zich uiteindelijk naar een 1-3 voorsprong. Een onverdiende nederlaag voor Oranjeplein. Spelers van het derde en onze vaste vlagger, wederom bedankt. Aan jullie lag het niet vandaag.

Karim


Oranjeplein 2 knokt zich naar verdiend punt

Oranjeplein heeft op bezoek bij HSV Escamp haar eerste punt van het seizoen gepakt. Op karakter werd er met 3-3 gelijkgespeeld. Man of the match was good old Dennis Janse met twee doelpunten. De voorbereiding was niet ideaal voor Oranjeplein. De trainers moesten puzzelen om een fatsoenlijke opstelling te maken. Door veel blessures moest de selectie worden aangevuld met spelers van het derde.

Oranjeplein begon dramatisch aan het duel en kwam al snel op een 2-0 achterstand. De organisatie ontbrak en cruciale duels werden vaak verloren. Dit ging naderhand steeds beter en vlak voor rust kwam dan ook de verdiende aansluitingstreffer. Een goede vrije trap van aanvoerder Angelo van der Kruk werd fraai binnengekopt door Dennis Janse: 2-1. Direct na rust kreeg Oranjeplein een gigantische kans op de gelijkmaker, maar Stanley van der Kruk schoot oog in oog met de keeper naast. Aan de andere kant ging de bal er wel in: 3-1.

De tactiek werd gewijzigd en er werd vol op de aanval gespeeld. Dit resulteerde in een strafschop, verdiend door goed doorlopen van Mike Scholtes. De penalty werd niet goed ingeschoten, maar Dennis Berkhuijsen liep goed mee en schoot de rebound binnen: 3-2. Oranjeplein had vlak voor tijd een penalty moeten hebben, nadat een hoekschop overduidelijk met de hand van de lijn werd gehaald door een speler van Escamp, maar de scheids gaf niks. Een minuut kwam de verdiende 3-3 alsnog. Een afgeslagen hoekschop werd fraai binnengeschoten door Dennis Janse. Een verdiend punt voor Oranjeplein en wederom bedankt spelers van het derde en onze vaste vlagger.

Karim
Validate CSS! download acrobat